Kor og koronaviruset: Avlys alle koraktiviteter

 

På bakgrunn av regjeringens nye tiltak for å hindre spredning av korona, anbefaler også vi i FONOKO dirigenter og kor om å avlyse alle koraktiviteter, i første omgang frem til etter påske (14. april). Denne anmodningen omfatter både konserter, fellesøvelser, stemmeøvelser, årsmøter og sosiale aktiviteter.

Vi støtter også sterkt kororganisasjonenes anbefaling til norske kor om å fortsette å lønne/honorere dirigentene på vanlig måte, og håper dere som dirigenter har god dialog med korene deres på dette hvis det ikke allerede er avklart i en kontrakt mellom partene. Et viktig argument for dere er at mye forberedende arbeid med f.eks. repertoar og øvefiler kan gjennomføres i den situasjonen som er nå, og kanskje i enda mer effektiv grad når de fleste av oss får ekstra tid til hjemlige sysler.

 

Ta gjerne kontakt med FONOKO, Creo, eller andre relevante organisasjoner hvis dere opplever vanskelige dialoger rundt dette. Creo (m.fl.) jobber også hardt for å tale frilansere og selvstendig næringsdrivende sin sak i denne kritiske situasjonen for norsk musikk- og  kulturliv, om mulighet for diverse kompensasjonsordninger.


Vi ønsker dere det beste i ukene som kommer, og krysser fingra for at vår bransje ikke blir mer skadelidende enn nødvendig inntil hverdagen blir mer normal igjen. Take care!

Følg med på diverse sider med råd og henvisninger ifm denne saken: 

Helsedirektoratet

Creo

Norges Korforbund 

Folkehelseinstituttet

BLI MEDLEM

Hvis du dirigerer kor, eller studerer musikk, vil vi gjerne ha deg som medlem. Det koster kr. 500,- i året for ordinære medlemmer. Er du student eller pensjonist, betaler du halv kontingent, altså kr. 250,-.

Her finner du innmeldingsskjema.

TELEFON OG KONTOR

Inga Sandve, daglig leder

Tlf. +47 474 15 450

Elin Persson, styreleder

Tlf. +47 952 38 605

BESØKSADRESSE:

Møllergata 39, 0179 Oslo

POST

E-post: fonoko@fonoko.no

Postadresse:
FONOKO, 

Møllergata 39,

0179 Oslo.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon