DIRIGENTKURS 2 - KLASSISK KORLEDELSE

Som en del av Koralliansens modulkurs for dirigenter arrangerer FONOKO dirigentkurs nivå 2 i klassisk korledelse, med Alvilde Riiser som instruktør helgene 28. februar - 1. mars og 17.-19. april i Oslo. 

Vil du lære med om dirigering av kor innen klassisk musikk? Har du deltatt på en dirigentkurs 1? Eller vil du få muligheten til å være på kurs for å bygge nettverk og endelig få følelsen av å ha kollegaer? Da er dette et flott kurs for deg som bor i Oslo/Viken området!

Her vil du få påfyll på masse av det du kan fra før men som alltid har muligheten til å bli enda litt bedre. Meld deg på her!

Dette kurset passer for deg som har erfaring innen kordireksjon og helst dirigerer et fast ensemble. Det kreves noen forkunnskaper som du kan lese med om på koralliansen.no. Kurset holdes i regi av Koralliansen.

Ordinær pris 1.200,- / Studentpris 800,-

Instruktør Alvilde Riiser har en lang og variert musikkutdanning. Hun ble uteksaminert faglærer i klassisk sang fra Universitetet i Agder i 2012, og studerte videre på Kandidatstudiet i kordirigering ved Norges Musikkhøgskole (NMH). I perioden 2015-2018 har Alvilde tatt videreutdanning i kirkemusikk ved NMH, et studium som kvalifiserer for tjeneste som kirkemusiker og kantor i Den norske kirke. Hun startet også på masterstudier i dirigering ved NMH høsten 2018. Parallelt med studiet har hun dirigert Cantus Cordi, et damekor på Røa, og vært vikar i Nordstrand barne- og ungdomskantori. Alvilde har samtidig jobbet som musikkonsulent i Ung i kor, en medlemsorganisasjon for barne- og ungdomskor i Norge. Der jobbet hun for å heve nivået og statusen for barne- og ungdomskordirigenter, og hadde produksjons- og administrasjonsansvar for Norges Ungdomskor. Fra januar 2018 har Alvilde vært dirigent for Sofienbergkoret, et blandakor tilknyttet Sofienberg kirke i Oslo. Hun synger fast i Oslo Domkor, og synger jevnlig i det profesjonelle Vokalensemblet ved NMH. Alvilde er også en mye brukt dirigentvikar i korene i Oslo domkirke og har dirigert både høymesser og konserter. Hun har hatt lærere som Mona Julsrud, Helga Botn, Terje Kvam, Andrew Wilder, Inger-Lise Ulsrud og Vivianne Sydnes.

DIRIGENTKURS 2 - RYTMISK BARNEKORLEDELSE

Som en del av Koralliansens modulkurs for dirigenter arrangerer FONOKO dirigentkurs nivå 2 i rytmisk barnekorledelse, med Marius Solevågseide som instruktør helgene 27.-29. mars og 8.-10. mai i Oslo. 

Vil du få påfyll på hvordan du skal jobbe med ditt rytmiske barnekor? Her er kurset for deg som enten har jobbet mye innenfor denne sjangeren eller for deg som vil sjekke ut om det er noe du har lyst til å begynne med. Meld deg på her!

Dette kurset passer for deg som har erfaring innen kordireksjon og helst dirigerer et fast ensemble. Marius retter kurset mot barne- og ungdomskordirigenter, men det vil også være mye å ta med seg til voksenkor. Kurset holdes i regi av Koralliansen.

 

Ordinær pris 1.200,- / Studentpris 800,-

 

Instruktør Marius Solevågseide er utdannet rytmisk sanger og sangpedagog med master fra musikkonservatoriet i Kristiansand (2013). Han har de siste seks årene bodd i Oslo, der han arbeider frilans som korleder, sangpedagog og sanger. Han er mye brukt som kursholder både for sangere og kordirigenter, og i ensembler underviser han ofte med utgangspunkt i moderne populærmusikk og gehør. Han er opptatt av sunn stemmeteknikk i rytmisk sjanger og har gode erfaringer i det å arbeide med praktisk gehør og innstudering uten noter i kor. Marius ønsker at du som deltaker skal sitte igjen med gode, konkrete verktøy som kan brukes på korøvelsene. Han vil vise både hvordan du kan gå frem for å lage praktiske gehør- og sangøvelser med utgangspunkt i et korarrangement, og hvordan du skal forbedre dine dirigenttekniske evner for å få frem det soundet du ønsker i ditt kor.

KURS i VOCAL PAINTING

Som en del av Koralliansens temakurs for dirigenter arrangerer FONOKO kurs i Vocal Painting (VOPA), med danske Anna Dyrvig som instruktør helga 25.-26. april i Trondheim. 

På dette kurset vil du få innføring i rytmisk korledelse og bruk av VOPA i din korundervisning. Det vil øves på enkle verktøy som du kan ta i bruk med både voksne og barn som synger i kor. Kurset passer for deg som vil lære mer om å dirigere rytmisk kor og hvordan du kan implementere dette i din undervisning. Vi kan love en morsom og lærerik helg! Meld deg på her!

Ordinær pris 750,- / Studentpris 450,-

Kursholder Anna Dyrvig er utdannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, RAMA Vocal Center, i Aalborg (DK), hvor hun har studert kandidatstudiet i Rytmisk Korledelse. For øyeblikket går hun i Solistklassen på konservatoriet og spesialiserer seg i ledelse av vokalmusikk. Utover sin ekspertise i tradisjonell, rytmisk kortradisjon har Anna god erfaring med circlesongs, improvisasjon og filosofien "The Intelligent Choir", herunder også Vocal Painting. Ved siden av studiet leder hun koret Fryd i Aarhus, skriver sanger, synger i lejlighedskoret RAMA Vocals og avholder diverse workshops for kor, sangere, firmaer og private. Anna underviser også ved konservatoriet på summercamps og var lærer på VOPA symposium i 2019.

BLI MEDLEM

Hvis du dirigerer kor, eller studerer musikk, vil vi gjerne ha deg som medlem. Det koster kr. 500,- i året for ordinære medlemmer. Er du student eller pensjonist, betaler du halv kontingent, altså kr. 250,-.

Her finner du innmeldingsskjema.

TELEFON OG KONTOR

Inga Sandve, daglig leder

Tlf. +47 474 15 450

Elin Persson, styreleder

Tlf. +47 952 38 605

BESØKSADRESSE:

Møllergata 39, 0179 Oslo

POST

E-post: fonoko@fonoko.no

Postadresse:
FONOKO, 

Møllergata 39,

0179 Oslo.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Google+ Icon
  • Grey Instagram Icon